Ο κρατικός προστατευτισμός ποτέ δεν αποτελεί συνθήκη υγιούς επιχειρηματικής ανάπτυξης.
«Δεν υπάρχει μια και μοναδική φόρμουλα για την κατάρτιση ενός επιχειρηματικού σχεδίου. Δεν υπάρχει τέλειο μέγεθος ή επίπεδο λεπτομέρειας. Δεν υπάρχει μια και μοναδική λίστα περιεχομένων.
Τεκμηριώστε τις υποθέσεις σας. Δε θα έχετε ποτέ τέλεια και πλήρη πληροφόρηση σχετικά με την αγορά σας.
Άυλα αγορά / κατασκευή, Άυλα χρήση (αποσβέσεις/συνδρομές)
Η έλλειψη ικανών χρηματοροών είναι συνήθως το μεγάλο πρόβλημα: Εξετάσετε προσεκτικά τις επιλογές και λύσεις που μπορεί να έχετε και θέστε προτεραιότητες για την ικανοποίηση των ταμειακών αναγκών που προκύπτουν για αυτά τα διαστήματα για την εξυπηρέτηση δανείων, φόρων, προσωπικού, προμηθευτών, κα.
Το Σχέδιο Ανάπτυξης αποτελεί βασικό κείμενο αναφοράς για τις στρατηγικές επιλογές του ΕΣΠΑ και κατ’ επέκταση των Προγραμμάτων του.
Η αποδοχή και οι συντονισμένες προσπάθειες και οι θυσίες όλων θα κρίνουν το αποτέλεσμα και την επόμενη ημέρα.
Επιτάχυνση της αναβάθμισης του παραγωγικού εξοπλισμού και των υποδομών των μεταποιητικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αυτό θα επιτευχθεί με οικονομική ενίσχυση των σχετικών επενδύσεων σε συστήματα έξυπνης μεταποίησης και τεχνητής νοημοσύνης.
Ακολουθούν ως παράγοντες επιτυχίας, η σύνθεση της ομάδας, η επιχειρηματική ιδέα και οι ανάγκες που καλύπτει, το επιχειρηματικό μοντέλο κ.ά.
Η περίληψη είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια του πλάνου σας, καθώς και είναι επίσης το τελευταίο πράγμα που πρέπει να γράψετε. Σκοπός της περίληψης είναι να περιγράψει όλα αυτά που ακολουθούν και να δώσει στους επενδυτές το κίνητρο να διαβάσουν παρακάτω.
Διαθέτει δεκαπενταετή διδακτική εμπειρία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, σε μαθήματα και ειδικά σεμινάρια για την επιχειρηματικότητα και τη διοίκηση επιχειρήσεων, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Έχει εκτεταμένη εμπειρία στη αναχρηματοδοτηση δανειων οργάνωση και λειτουργία μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών και έχει επιβλέψει πλήθος διπλωματικών εργασιών σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Έχει συνεργαστεί ερευνητικά με Πανεπιστήμια στην Ελλάδα, στη Γερμανία και στην Ελβετία. Έχει πάρει μέ ρος ως ερευνήτρια σε προγράμματα με αντικείμενο την επιχειρηματικότητα και ήταν μέλος της συντονιστική ς ομάδας ερευνητικών προγραμμάτων στη Γερμανία. Το έργο της είναι δημοσιευμένο σε διεθνή περιοδικά και σε πρακτικά παγκόσμιων συνεδρίων και εί ναι συγγραφέ ας κεφαλαί ων σε ελληνικά και ξέ να βιβλία.
Επιχειρηματικοί στόχοι, τόσο μακροχρόνιοι όσο και βραχυχρόνιοι
Ποιές θα είναι οι διαδικασίες και τα κριτήρια επιλογής σε αυτό το νέο ΕΣΠΑ;
Μέλλουσα οικονομική προσδοκία → Πόσο σκοπεύετε να αυξηθεί το κέρδος σας;